ΚαλωσορΙσατε στον μεθυστικΟ κΟσμο της Aithra Spirits!

Είμαστε η Κωνσταντίνα και ο Λευτέρης, δύο γεωλόγοι που το 2020 αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα μικρό αλλά ανεξάρτητο ποτοποιείο στην Πάτρα. Παράγουμε premium και βιολογικά αλκοολούχα ποτά χωρίς ζάχαρη, με τοπικές πρώτες ύλες και με έμπνευση πάντα  από την γεωλογία. Πιστεύουμε στον ελληνικό αμπελώνα και γι’ αυτό τα αλκοολούχα μας ποτά έχουν σαν αλκοολική βάση το απόσταγμα σταφυλιού (τσίπουρο/ τσικουδιά). Την παραγωγή μας την ορίζει η φύση, σύμφωνα με τους δικούς της ρυθμούς και εποχικές εναλλαγές. Χωρίς ζάχαρη; Κι όμως, εσύ πόσους εναλλακτικούς τρόπους γλύκανσης μπορείς να σκεφτείς; Μήπως να δοκιμάσεις ένα λικέρ με Κορινθιακή σταφίδα (Amber) ή ένα λικέρ τσάι του βουνού με σιρόπι αγαύης (Steaga);

Για πάμε όμως να μάθουμε και λίγη Γεωλογία.

AMBER: Η σειρά αλκοολούχων ποτών και πρώτο μας δημιούργημα πήρε το όνομα της από το κεχριμπάρι. Το κεχριμπάρι είναι απολιθωμένη ρητίνη και ένας ιδιαίτερος τρόπος απολίθωσης πολύ μικρών οργανισμών.

ΑΛΙΤΗΣ: Tο βιολογικό τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο πήρε το όνομα του από το ορυκτό Αλίτης. Ο αλίτης είναι ορυκτό ιζηματογενούς προελεύσεως που δημιουργείται από εξάτμιση υδάτινων μαζών και έχει χαρακτηριστική αλμυρή γεύση.

STEAGA (s/tea/ga): Tο λικέρ τσάι του βουνού εμπνεύστηκε το όνομα του από τον γεώτοπο “Τα ύδατα της Στυγός”, έναν από τους 43 γεώτοπους του Γεωπάρκου Χελμού Βουραϊκού.

COMPASS: H σειρά οίνων σηματοδοτεί για εμάς τα 4 σημεία του ορίζοντα. Βόρρας, Νότος, Ανατολή και Δύση.


Κωνσταντίνα Καρανίκα, υπεύθυνη παραγωγής.

Η Κωνσταντίνα λατρεύει τα αποστάγματα, τα απολιθώματα, τους περιπάτους στην φύση, τους πειραματισμούς και τις πρωτότυπες ιδέες. Κλείνεται με τις ώρες στο εργαστήριο παραγωγής και σχεδιάζει τα επόμενα προϊόντα του ποτοποιείου μας.

Λευτέρης Γεωργουλάς, υπεύθυνος πωλήσεων και δημοσίων σχέσεων.

O Λευτέρης αγαπά να συμμετέχει σε τοπικά φεστιβάλ, την εξωστρέφεια, την επικοινωνία, το καλό φαγητό, τον Αλίτη μας και την πεζοπορία στο βουνό. Θεωρεί πολύ σημαντική την προσωπική επαφή με τους πελάτες και φροντίζει να κατανοεί πλήρως τις ανάγκες τους.

Back to Top